Hírek, információk

Külvent Kft. - Épületgépeszet, tervezés, kivitelezés Nyíregyháza

Projekt

Passzív-ház technológiával valósult meg a Külvent Kft. új irodaépülete, raktárral és műhellyel.

Projekt címe:

"A Külvent Kft. telephelyének kialakítása energiatudatos technológiával, a munkahelyteremtés érdekében"

Projekt azonosító száma:

ÉAOP-1.1.1/D-11-2011-0114

A Külvent Kft. új telephelyének kialakítása, a cég üzleti környezetének fejlesztését, a vállalkozás versenyképességének növelését, valamint a foglalkoztatottság javítását valósítja meg, az Új Széchenyi Terv keretében, Európai Uniós támogatás igénybe vételével.

A Külvent Kft. Nyíregyházán, a Pazonyi úton alakította ki új telephelyét. A fejlesztés eredményeként egy 485,10 m2 hasznos alapterületű, kétszintes, passzív-ház technológiával épített irodaépület és hozzá tartozó műhely- és raktárépület kivitelezésére került sor, valamint 814 m2 alapterületű belső út, 128 m kerítés, 218 méter szenny-és csapadékvíz csatorna került kialakításra. A beruházás eredményeként 2 új munkahelyet teremt a cég. A beruházás hozzájárul a térség foglalkoztatottsági szintjének növeléséhez és a vállalkozás munkahelyeinek megőrzéséhez.

A jelenlegi tevékenységi kör expanziója mellett a vállalkozás célja az épületgépészeti készülékek üzemeltetésének és karbantartásának megvalósítása, melyet jelenleg alvállalkozók igénybe vételével lát el.

A Külvent Kft. beruházásához az Európai Unió és Magyarország központi költségvetése 65.431.882 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított. A beruházás összköltsége 130.863.764 Ft volt. A vállalkozás telephelyének bővítése hozzájárult a környezet károsanyag kibocsátásának és a fosszilis energiahordozók felhasználás csökkentéséhez. A projekt sikeres megvalósításához jelentős mértékben hozzájárult az ÉARFÜ Nonprofit Kft. ROP Közreműködő Szervezet együttműködése is.